Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak napravit sražený krém

Srazil se vám máslový a nastavený krém? Nezoufejte, dá se to napravit hned několika způsoby:Obrazek

  1. Mísu s krémem vložte na chvíli do mikrovlnné trouby a zahřívejte, dokud se nezačne krém lehce oddělovat od stěn. Poté přešlehejte.
  2. Mísu s krémem vložte do vodní lázně a šlehejte, dokud nevznikne hladký krém. Pozor na přílišné nahřátí!
  3. Rozpusťte trochu másla nebo Hery a vlijte ho do sraženého krému. Přešlehejte.
  4. Našlehejte větší množství másla a sraženou hmotu po troškách přidávejte. Pokaždé důkladně přešlehejte. Takto lze do másla zašlehat po lžících i sraženou šlehačku.
  5. Rozpusťte čokoládu na vaření a teplou (ne horkou) ji vlijte do sraženého krému.

Jak předejít tomu, aby se krém srazil?

  1. Všechny suroviny by měly mít stejnou (pokojovou) teplotu.
  2. Nejprve si vyšleháme máslo s cukrem, poté přidáváme pudink, kaši apod.
  3. Hmotu, kterou nastavujeme (pudink, ovocný pudink, kaši), přidáváme po lžících a vždy důkladně zašleháme.

Recepty: Krémy

Upozornění: Všechny fotografie zveřejněné na těchto stránkách podléhají autorskému zákonu!

 

Náhledy fotografií ze složky Korpusy, krémy, hmoty