Veganské recepty
Malinovo-čokoládová vegan semifreda
Korpus: Čokokokosky Zemanka (100 g) - lze nahradit jinými vegan sušenkami (rozdrtit), 40 g kokosového tuku, 30 g třtinového cukru. Vše smíchat, natlačit do formiček na semifreda a zapéct 7 minut na 180°.
Krém: 200 ml rostlinné šlehačky - ušlehat (já měla rýžovou), lžíci šlehačky odložit na finální zdobení přes šabonu. Přidat 1 Silken tofu (prodává např. DM drogerie) + čekankový sirup dle chuti. Ochutit tonkovým bobem (lze vynechat nebo nahradit vanilkou). Hmotou rozdělit na dvě části, do půlky přidat 50-70 g mražených malin (před použitím nechat povolit a vodu scedit - použijeme do Vega gelu), do druhé 70 g rozpuštěné veganské čokolády. Krém ztužit 1 Vega gelem (Vega gel jsem rozvážila na polovinu a ztužila každou část krému zvlášť; na rozmíchání Vega gelu pro malinový krém jsem použila vodu z malin).
Na korpus natřít višňový džem, poté navrstvit čokoládový a nakonec malinový krém. Ozdobit přes šablonu odloženou šlehačkou a dozdobit dle fantazie (např. lyofilizovanými malinami). Důkladně vychladit a teprve poté vyndat z formiček.
Náhledy fotografií ze složky Veganská kuchyně