Jdi na obsah Jdi na menu
 


ObrazekDěkuji všem za úžasné komentáře, jsou pro mě vždy motivací k další práci. Případné další pozdravy, připomínky, dotazy pište prosím již do rubriky DISKUSE nebo mi napište vzkaz.

 

Komentáře

Přehled komentářů

...

(Jana, 21. 3. 2009 15:59)

Moc hezké stránky a hlavně tu jsou fotky!Moc pěkné!!!

Pochvala

(Lída, 18. 3. 2009 10:59)

Děkuji Vám za rady a nápady, vytiskla jsem si některé a doma je vyzkouším, zejména krémy a korupusy. Lífa

Obdiv

(Jolana, 14. 3. 2009 14:00)

Máte můj obrovský obdiv - na stránky jsem narazila náhodou, ale té výstavní galerii prostě nešlo odolat :-). Jste nesmírně šikovná a fakt, že jste ochotná se o své recepty a nápady podělit je rovnou na metál. Přeji Vám vše dobré.

Pro Věru

(Zorka, 7. 3. 2009 16:08)

Věro, zapálenou šikulku ve svém okolí nemám, vše jsem se učila metodou pokusu a omylu, hodně mi pomohly dortové diskuse (viz. oblíbené odkazy). Když se mi něco nedařilo, vždy byl online někdo, kdo mi poradil.

a ještě posldní otázka:)

(věra, 7. 3. 2009 15:32)

Psala jste, že to naučení všeho toho a pročítání Vám trvalo, já taky pořád pročítám a jsem nadšená víc a víc, jen vím, že teorie a prakse je ještě potom jinak, přesně jak píšete teď, různý vychytávky.
Mám pocit jako když se člověk učí tančit:)
Vy jste měla nějakou zapálenou šikulku, které jste mohla občas kouknout pod ruku?
Jestli se mi něco povade, a to teda asi za hodně dlouho tak vám pošlu obrázek.:)
Dík za vše
Věra

Pro Věru

(Zorka, 7. 3. 2009 14:08)

Věro, u toho košíčku jsem se taky bála, jak ten výplet přilehne na seřezaný korpus, ale přilehlo to úplně v pohodě. Větší problém byl přenést výplet na dort tak, aby se nerozmotal, ale nakonec jsem obalila širokou plechovku od kávy fólií, výplet na ni namotala a postupně rozmotávala kolem dortu a šlo to dobře. Co se týče pomazávání dortu, dávám slabou vrstvičku krému, ale jen tak, aby se zamazaly póry, nerovnosti rozhodně krémem nesrovnávám. Je-li to potřeba, srovnám je piškotovými drobečky smíchanými s krémem. Na domodelování povrchu používám punčovinu, recept mám mezi krémy. Jinak poslední dobou se mi velmi osvědčilo (na základě rad některých dortařek) promazaný a lehce pomazaný korpus zakrýt pečicím papírem, na to položím velké prkénko, na něj dám cca 2 krabice mléka (podle velikosti dortu) a vložím na 1-2 hodiny do ledničky zachladit. Korpus se krásně srovná a nejsou na něm žádné hrboly.

Ještě dotaz

(věra, 7. 3. 2009 12:40)

Zorko, ještě jsem se chtěla zeptat, na různých videích je vidět jak cukrářky celý dort než ho zabalí do marcipánu, tak ho pomažou slabou vrstvou nějakého krému, v radách - myslím píšete , že se dává slabá vrstva máslového krému, než se dort potahuje.
Chtěla bych to taky zkusit, je to asi i důležité pro zahlazení drobných nerovností u dortu, aby marcipán neměl hrbolky a byl krásně hladký.
Vy ty dorty také úplně celé pomazáváte krémem před potažením?
Jsem úplný laik za sebou ani jeden dort tak proto se tak vyptávám.Díky moc za rady. Moc zdravím Věra

děkuji

(věra, 7. 3. 2009 11:56)

Zorko děkuji prohlížela jsem hlouho vaše stránky, dívala jsme se i na jiné ale jste nejlepší:)
Jste moc hodná, že jste se podělila o Přesné recepty na ty úžasné dorty, takový ten pletený košík s růžičkami, když jste pokládala na dort okolo ten potah - pletení, někde je ten košík vív vypouklý, někde mín, neměla jste problém s potahováním, to se přeci jen vytahovat nedá? Nebo dá?
Jste jednička:)

Dorty

(Miriam, 4. 3. 2009 9:58)

Zorko, ještě teď mám bradu dolů. Skláním se před Vaším uměním. Tohle já bych nikdy nesvedla. Sice začínám přesně jako Vy, pátrám po dortu pro syna a po skouknutí Vašich stránek si říkám, že teda tohle nikdy nezvládnu a že raději dort nechám udělat. Vážně klobouk dolů. Co dokážete s potahovací hmotou je neuvěřitelné a pokud jsem dobře pochopila, jste samouk a žádný cukrář, což nechápu. Jste velká šikula!!

pochvala

(Slávka, 3. 3. 2009 14:06)

Úžasné nápady, jednoduché informace, krásné fotky....
Moc se mi líbí Tvoje stránky a některé recepty jsem vyzkoušela a vždy se to povedlo.
Zdraví Slávka.

Pro Věru

(Zorka, 1. 3. 2009 17:11)

Věro, postavičky jsem se naučila prostě cvikem. První nebyla nic moc, druhá byla lepší, chvíli to trvalo, než jsem dokázala dělat postavičky v nějakých polohách a než jsem zjistila, jak to udělat, aby jim při transportu nic neupadlo. Ale není to tak těžké, jak se zdá, chce to jen čas a trpělivost (neudělám postavičku za pár minut nebojte, strávím u ní docela dost času). U stojících figurek dávám opravdu do jedné nohy špejli nebo delší bambusové párátko (podle velikosti postavičky), nohejbalisty jsem ještě pro převoz raději vypodložila, protože jejich postoje byly opravdu zvláštní :-) Co se týče stonků u tulipánů, tak to jsou špejle omotané floristickou páskou (dá se koupit v aranžovacích potřebách nebo v květinářství), u některých kytiček, které jsou jakoby naohýbané, jsou použity aranžovací drátky omotané floristickou páskou.

obdiv nad marcipánovými výtvory

(věra, 1. 3. 2009 16:32)

Zorko dobrý den,
kde jste se naučila dělat takové pěkné postavičky, jsou v nich párátka nebo nějaké výstuže, že stojí, a ještě ty tulipány mají taky stonky z marcipánu?
DÍKY za opověď jste velmi šikovná, držím vám palce jen tak dál

Pro RK

(Zorka, 15. 2. 2009 22:55)

Nazdárek, bývalý kolego! Díky za komentář, a když se ohlásíš na návštěvu předem, může být ke kávě i zákusek :-)

Pro babiku, p. Radostovou, Dasiku

(Zorka, 15. 2. 2009 22:50)

Moc děkuju za milé komentáře. Dasiko, viděla jsem Tvoje perníčky a klobouk dolů!!!! Ať se daří!

Nádhera

(Dasika, 12. 2. 2009 8:39)

Máš nádherné stránečky plné inspirací a návodů. Zvlášť návody na dortíky jsou skvělé, určitě někdy některý využiji. Peču hlavně perníčky. Moje stránky www.dasika.napady.net

Přeji Ti mnoho nápadů a tvořivou mysl.

Naprostý obdiv

(Radostová, 31. 1. 2009 12:04)

Představuji si neskutečně šikovnou,zručnou paní....máte můj velký obdiv,úžasné dorty a chutné recepty!!! Radostová

úžasné, překrásné !!!

(bývalý kolega a kamarád RK , 31. 1. 2009 10:52)

Opět jsi mě milá kolegyňko příjemně překvapila. Galerie a nabídka se rozrůstá. Asi se místo na kafe stavím na zákusek :-)

Hluboká poklona

(babika, 30. 1. 2009 17:48)

Koukla jsem na Dámě do dortů..a žasla jsem,seš neuvěřitelně šikovná cukrářka.Vytváříš úžasné dorty,úplná umělecká dílka,přeju hodně zdaru a neotřelých nápadů.
babika

Pro Jituli

(Zorka, 29. 1. 2009 14:14)

Díky moc. Jsem moc ráda, že nedělám stránky zbytečně a že jsou užitečné. Přeju i Vám hodně úspěchů a budu ráda, pokud máte nějaké stránky, když mi tu necháte odkaz.

Pro Alenu

(Zorka, 29. 1. 2009 14:08)

Aleno, díky moc a nepodceňujte se...chce to jen trpělivost... a pak už to jde skoro samo!